Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Hyundai отстъпи от изявленето си за преговори с Apple 

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, "Бизнес старт", 08.01.2021

11:43 | 8 януари 2021
Обновен: 11:43 | 8 януари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Hyundai Motor отстъпи от свое изявление, потвърждаващо, че води преговори с американския технологичен производител Apple за разработването на самоуправляващ се автомобил. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването  "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Преразглеждайки своето изявление за втори път за броени часове, Hyundai заяви, че с него са се свързали потенциални партньори за разработването на автономни електрически превозни средства, премахвайки всякакви препратки към Apple".

"Първоначално изрично споменавайки Apple, Hyundai рискува да разгневи технологичния гигант, известен със своята потайност, що се отнася до нови продукти и партньорства. Тъй като дейността по разработката е все още на ранен етап, на Apple ще отнеме поне половин десетилетие, за да пусне автономно електрическо превозно средство", заяви попов.

"Евентуален автомобил на Apple би се конкурирал с електрическите превозни средства от Tesla Inc.и предложенията на компании като Lucid Motors и известни производители като Daimler  и Volkswagen".

Hyundai би бил за Apple партньор, който вече ускори усилията си към новите технологии като електрически, автономни и летящи автомобили, включително чрез създаване на съвместно предприятие за автономни управление на стойност 4 милиарда долара. През тази година южнокорейската компания ще представи своя първи електрически автомобил, Ioniq 5, изграден на специална платформа. Hyundai, заедно със своя партньор Kia, планира да представи 23 нови електрически модела и да продаде 1 милион бройки до 2025 година, коментира Попов, наричайки начинанието "смело".  

Целия разговор вижте във видеото.

Повече новини от технологичния свят четете на Investor.bg