Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Книга разказва непознатите истории на успели българи

Мая Цанева, писател, Татяна Миткова, Claim Compass, Бизнес старт, 24.10.2017

08:40 | 24 октомври 2017
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Идеята за книга, която да събере историите на успели българи, се появи преди 2 години чрез онлайн списанието „Амбиция“ на Иван Белчев, в което всеки месец се описваха около 20 истории на българи от различни точки на света. Идеята е да се покаже техният живот и това, как постигат успеха си. А критерият за успех са не само парите, а как те постигат мечтите си.

Това разказа в „Бизнес старт“ с Иван Нончев авторът на книгата „Вдъхновяващи истории на успели българи“ Мая Цанева. Гост в студиото бе и един от разработчиците на проекта ClaimCоmpass, приложение, помагащо на клиентите на авиокомпаниите да получат обезщетение в случай на отложен или закъснял полет – Татяна Миткова.

Най-силното нещо, което обединява хората, за които е разказано в книгата, е това, че работят за голямата си цел. Има много различни типажи – спортисти, пътешенственици и т.н. Общото между тях е именно, че обичат това, което правят, каза на свой ред Татяна Миткова.

„Идеята е, че успехът е възможен, независимо от това, към какво се стреми масата. Когато имаш цел, която следваш неуморно, нещата се получават. Пътят към успеха е много различен и не е нужно да бъде утъпканият път, който другите следват“, коментира Цанева.

В продължението на разговора темата бе разгледане пространно, както и бяха дадени подробности около развитието на проекта ClaimCompass.