Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Офис пакетът на Microsoft вече ще разполага с чатбота на OpenAI

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 17.03.2023 г.

14:37 | 17 март 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В четвъртък Microsoft представи подобрения на всички приложения от своя Office пакет като PowerPoint, Word, Teams или Excel, в които много работни стъпки ще бъдат поети от изкуствения интелект. „Това е революция", заяви Джаред Спатаро, отговорният мениджър в Microsoft. Спатаро е вицепрезидент, отговорен за подразделението Modern Work and Business Applications.  Това каза Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова

Асистентите с изкуствен интелект, наречени съпилоти (Copilots), ще могат да генерират цели документи, имейли и слайдове въз основа на знанията, които софтуерът е придобил при сканиране на корпоративни файлове и слушане на конферентни разговори. Технологията ще дебютира през следващите месеци, а Microsoft вече я тества с 20 компании, включително осем от Fortune 500, които отказа да назове, предава Bloomberg. 

„Това е следващата голяма стъпка за нас - да я внедрим в инструментите, които всеки използва всеки ден за работата си", заяви главният изпълнителен директор Сатя Надела в интервю. Новата технология ще помогне на хората да създават “страхотно съдържание, страхотни документи, страхотни PowerPoint документи, изкуство, както и да правят сложни анализи с помощта на заявки на естествен език", каза той.

По време на презентацията на новите услуги асистентът обобщаваше съдържанието на телефонни конференции, създаваше слайдове за презентации от текстови документи със съответстващи изображения и формулираше лекции. Спатаро не назова конкретна дата за въвеждането, но говори за функциите, които в момента се тестват от 20-те пилотни компании.

Съпилотът за работа ще „превърне думите Ви в най-мощния инструмент за продуктивност в света", обяви Спатаро. „Средностатистическият човек използва по-малко от десет процента от това, което PowerPoint може да направи. Copilot отключва останалите 90 процента“, заяви от своя страна мениджърът на Microsoft Сумит Чаухан. 

„Вярваме, че това следващо поколение на изкуствения интелект ще отприщи нова вълна на растеж на производителността", добави накрая Надела. В рамките на няколко седмици ръководителят на компанията представи няколко нови продукта, базирани на ИИ. В началото на февруари например Надела представи търсачката Bing, която е разширена и включва функции на изкуствен интелект. 

Какво означава "оперативна пауза" и как ще се отрази на бизнеса на Virgin Orbit? 

Повече по темите може да гледате във видеото.

Още новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.