Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Мъск планира да уволни 75% от работещите в Twitter

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 21.10.2022 г.

12:25 | 21 октомври 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Плановете на Илон Мъск за Twitter Inc. включват съкращаване на персонала с близо 75% за няколко месеца, каза Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Мъск, чиято покупка на социалната мрежа за 44 милиарда долара трябва да приключи до 28 октомври, ще намали персонала на Twitter до малко повече от 2000 души в сравнение със 7500, които в момента работят там, съобщава Washington Post, цитирайки коментари на Мъск към потенциални инвеститори. Мъск е казал на инвеститорите, че планира да съкрати персонала в първоначалното си представяне на банкери за финансиране, казаха хора, запознати с въпроса, пред Bloomberg през април.

Милиардерът, също главен изпълнителен директор на Tesla Inc., по-рано този месец каза, че ще изпълни споразумението си да извади Twitter от борсата, слагайки край на продължилата месеци съдебна битка за сделката. Дори ако Мъск в крайна сметка не стане собственик на Twitter, компанията ще трябва да съкрати работната си сила, за да намали разходите, според Washington Post.

Мащабът на съкращенията, за които досега не е съобщавано, помага да се обясни защо мениджърите на Twitter са искали сделка с Мъск: офертата му на стойност 44 млрд. долара, макар и враждебна, е златен билет за компанията, която изпитва затруднения - тя може да помогне на ръководството да избегне болезнени съобщения, които биха деморализирали персонала и вероятно биха осакатили способността на услугата да се бори с дезинформацията, езика на омразата и спама.

Целия разговор може да гледате във видеото.

Още новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.