Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

BIC търси възможности за навлизане в нови продуктови ниши

Карлос Арицменти, директор BIC Services България, в "Бизнес старт", 13.09.2022

14:00 | 13 септември 2022
Автор: Галина Маринова

Трябва да спрем да мислим за категория "канцеларски продукти". Продуктовата категория, в която работим е „човешко изразяване“. Опитваме да придобием други компании и продукти чрез сливания и придобивания и сме убедени, че ще успеем да заемем други ниши на пазара. Това каза Карлос Арицменти, директор BIC Services България, в интервю на Силвия Грозева от Bloomberg TV Bulgaria. Производителят на химикали, флумастри, запалки и самобръсначки BIC от 2 години има офис в София, а той от две седмици има нов директор. Карлос Арицменти идва от Мексико след успешна кариера в Mattel и след като е бил финансов директор на BIC Латинска Америка от 2020 година.

"Не казвам, че технологиите и таблетите не са добри - очевидно те силно променят света. Но има неща, които никога няма да се забравят и са много важни. Писането на ръка е едно от тях".

Целите, които си поставя компанията са подобрение на сътрудничеството и насърчаване на иновациите, за да се постигане дългосрочен и устойчив ръст, сподели гостът. По думите му българският офис на BIC в София, отворен преди две години, добавя много стойност към европейската организация и процесите на компанията. 

"Усилията ни са насочени към стандартизиране и дигитализиране на основните ни процеси. Ние сме много добре организирани като компания и трябва да осигурим това да продължи по позитивен начин".

На въпроса какви технологии и иновации използва компанията и как планира да се развие в София събеседникът сподели, че стремежът е винаги да се използват най-добрите възможности и инструменти, които предлага пазарът. "Работим със SAP, Oracle (JDE), Ivalua, ServiceNow. Постепенно търсим да въведем нови неща и да инвестираме в нови технологии, за да бъдем на върха и да сме напълно иновативни".

Арицменти заяви, че работата на корпорацията не е насочена само към основните брандове, но и се търсят нови възможности на пазара, "за да се пуснат нови продукти, да сме иновативни".

"Днес е важно да се знае, че спираме да мислим за канцеларски продукти като категория. Сега ги наричаме „Човешко изразяване“. Опитваме да придобием други компании и продукти чрез сливания и придобивания. В това отношение сме убедени, че ще успеем да заемем други ниши на пазара. Наскоро придобихме 3 много важни компании. Сред тях е Inkbox. Те правят непостоянни татуировки. Това за нас е начин на изразяване".

Постоянно търсим възможности, за да разширим портфейла си от продукти и да предложим на клиентите си интересни неща. Разбира се, на правилната цена, в правилния момент, допълни Карлос Арицменти. 

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.