Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Фалшиви твърдения за COVID сринаха акциите на Spotify, а известни певци напускат

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 31.01.2022 г.

13:01 | 31 януари 2022
Обновен: 14:33 | 31 януари 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Популярният американски подкастър Джо Роугън се извини на фона на реакцията срещу дезинформацията за COVID-19 в програмата му, докато платформата Spotify заяви, че ще добави „препоръка за съдържанието“ към всеки епизод с обсъждане на COVID. 

Акциите на Spotify се сринаха с 6% между 26 и 28 януари, а в четвъртък (27 януари) приключиха на 19-месечен минимум от 171,32 долара за акция, коментира Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Пазарната капитализация на Spotify Technology SA се срина с около 2,1 млрд. долара за три дни, след като Нийл Йънг изтегли песните си от аудио стрийминг гиганта в знак на протест срещу подкаста на Джо Роугън.

Акциите на Spotify започнаха да се възстановяват в петък, но след това и Джони Мичъл обяви, че също ще премахне музиката си от Spotify.  

Инвеститорите на Spotify се опасяват, че напускането на изпълнители може да нарасне лавинообразно през следващите дни и да доведе до значителен брой анулирани абонаменти. Хаштаговете #CancelSpotify, #DeleteSpotify и #ByeSpotify стават все по-популярни в социалните медии след ултиматума на Йънг и премахването на музиката му.

Попов коментира и новите продукти на Tesla, създадени специално за Китай, и нововъведената политика на T-mobile за коронавируса.

Целия разговор може да гледате във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.