Предприемачи на бъдещето: Кои са те?

Николай Пирянков, изпълнителен директор на Taylor & Hart + Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, В Развитие, 25 септември 2019 г.

20:02 | 25 септември 2019
Виктор Манев и Николай Пирянков
Виктор Манев и Николай Пирянков

"Успешните предприемачи са тези, които открият необходимости, за които те могат да дадат решение – било то продукт или услуга. Освен стоки и услуги, вече имаме и преживявания с тях, и онези компании които предлагат преживявания, изграждат и силна и дълготрайна връзка със своите клиенти. Това са предприемачите на бъдещето."Това каза Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, на конференцията на Investor.bg Предприемачи на Бъдещето.

"Ние решихме да не налагаме на клиентите си нашите решения за годежни пръстени, а да им дадем възможност сами да изберат дизайна за тях с помощта на нашата технология. Така започна и идеята за бизнес, на която аз бях и един от първите клиенти. Имаме голям пазар в САЩ, откъдето идват около 30% от нашите поръчки и в Англия, където установихме компанията. В момента имаме 13 човека в София от общо 45." добави Николай Пирянков, изпълнителен директор на Taylor & Hart.

"Децата трябва да се образоват от малки да търсят дългосрочни иновативни решения не само за нашето малко общество, но и за целия свят, и развитие на самите предприемачи, които да усъвършенстват своя потенциал. Примерите на добрите предприемачи си заслужава да се изучават." заяви Виктор Манев.

"Страхът ме мотивира за действие. Често обаче не се говори как страхът се отразява психически на предприемачите.Зад всяко не на инвеститор има едно голямо ЗАЩО, което дава много ценна обратна връзка." допълни Пирянков.

Всички предприемачи се нуждаят от умения за продажби и комуникация, както и от умения да убеждават хората в това, което правят, каза в заключение Манев.

Целия разговор вижте във видеото.