Лидерството в бизнеса и лидерството в ESG политиките вървят заедно

Кремена Георгиева, Кауфланд, в “Tech 21: Кръгова икономика", 14.11.2022

17:40 | 14 ноември 2022
Автор: Галина Маринова

Естественият път на бизнеса, подложен на натиска на съвременните предизвикателства, е да се инвестират все по-големи бюджети във все по-смислени проекти, които истински да променят ситуацията у нас. Лидерството в бизнеса и лидерството в ESG политиките вървят заедно. Това каза Кремена Георгиева, KaufIand, в рамките на “Tech 21: Кръгова икономика". Приходите на KaufIand за 2021 година са над 1,9 млрд. лв., 63 хипермаркета и над 6600 служители.

Лидерството на пазара изисква и огромен ангажимент към обществото, клиентите и света, в който живеем и зелените теми се вписват естествено в нашия бизнес модел, каза Георгиева. "Работим непрекъснато в посока да надграждаме темите, които са свързани пряко с нашата дейност. Конкретните цели, по които работим са свързани с намаляване на въглеродния отпечатък, намаляване на пластмасата, увеличаване на дейностите, които извършваме под формата на реален ангажимент в обществото, в което реализираме бизнеса си". 

"След Covid пандемията, на фона на войната и всички останали предизвикателства, естествено има натиск по отношение на бизнеса и естествения път е да се инвестират все по-големи бюджети във все по-смислени проекти, които истински да променят ситуацията у нас".

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости от събитието  “Tech 21: Кръгова икономика може да видите тук.