Разкриват тайните на дълголетието и как можем да живеем до 100 г.

11:00 | 15 май 2024
Обновен: 12:11 | 15 май 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Фестивал на дълголетието
Снимка: Фестивал на дълголетието

София ще бъде домакин на най-мащабното събитие за дълголетие и биохакинг на Балканите. Forever Young: Фестивал на Дълголетието ще посрещне 30+ водещи здравни експерти, 1000+ участници и ще предостави 30+ образователни лекции и панели. Участиниците в събитието ще научат кои са най-новите научни методи за забавяне на стареенето и удължаване на продължителността на живота.

Според последното изследване на Евростат, европейската статистическа служба, България е на последно място в Европейския съюз по очаквана продължителност на живот и през 2023 г. - 75,8 години спрямо средния европейски показател от 81,5 години. Образователното събитие ще предостави практически знания по: здравословно хранене и суплементация, биохакинг и дълголетие, неврологично и ментално здраве, физическа издръжливост, метаболитно здраве. Събитието ще адресира и важни теми като превенция и ранна диагностика на метаболитни (инсулинова резистентност, диабет тип 2) и онкологични заболявания.

Здравни експерти от Университета в Оксфорд, Университета в Кеймбридж, Университета в Глазгоу пристигат в София за Forever Young: Фестивал на Дълголетието. Очакват се още от експерти от БАН, както и водещи метаболитни клиники и медико-диагнистични лаборатории. На Forever Young: Фестивал на Дълголетието в София Тех Парк участие ще вземат:

Д-р Райна Стоянова, Специалист ендокринолог Regina Life Clinic, д-р Иван Койчев, старши клиничен изследовател, Оксфордски Университет, проф. Милена Георгиева, специалист по епигенетика и стареене, Институт по молекулярна биология - БАН, EPIX.AI, Кристина Вавура, RD, Регистриран диетолог, Regina Life Clinic, Мария Жекова, Кулинарен експерт, Masterchef, “Вкусът на България”, Ангелина Кънчева докторант по прецизна медицина Глазгоуски университет,  Д-р Любомир Балабански, Молекулярен генетик, Cell Genetics Lab, Ивана Кънчева, Когнитивен невроучен, експерт по неврологично здраве, Кеймбриджки Университет и др.

Очакват се още бележити имена от българската и световната наука и спорт да вземат участие във форума, който ще се проведе на 26-ти октомври в София Тех Парк. Инициатори са Forever Young Academy, организация популяризираща науките и здравната култура.

Повече за фестивала може да намерите на официалния сайт на събитието www.longevityfest.net

За повече информация: info@longevityfest.net, както и страниците във Facebook, Instagram и LinkedIn.