Луксозна верига, основана от Робърт Де Ниро, отваря ресторанти в София и Варна

19:44 | 12 април 2024
Обновен: 20:06 | 12 април 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Nobu
Снимка: Nobu

Nobu Hospitality, известната марка, която е символ на изискани ресторанти, луксозни хотели и емблематични сгради обяви отварянето на два изключителни обекта в България - Nobu Hotel and Restaurant Sofia и Nobu Hotel and Restaurant Varna. Тези имоти, собственост на "БСПФ България" ЕАД и "ГХВ-Делфинс" ЕАД, са напът да оставят значителна следа на Балканите, пише изданието PR Newswire.

Nobu Hotel and Restaurant Sofia ще украси сърцето на една от най-старите столици в Европа, разположен в историческата "Сграда на банкерите" в близост до Народния театър "Иван Вазов" и заобиколен от бутикови магазини, художествени галерии и големи исторически забележителности.

Вторият хотел на марката ще отвори врати в морската столица на България, Варна. Хотел и ресторант Nobu Varna, разположен на брега на Черно море, ще преобрази пейзажа на луксозните локации във Варна и ще създаде нов стандарт за преживявания на гостите.

Варненското крайбрежие, където ще се намира втората локация на Nobu Hospitality. Снимка: PR Newswire

Ивайло Лефтеров е съветник на собственика, Deloitte - финансов съветник, а Пенков, Марков и партньори - правен съветник на собственика във връзка със сделката. Пол Хейстингс е юридически съветник на Nobu Hospitality.