Индексът Borsa Istanbul се покачва

Пазарен коментар на Симин Демокан, Bloomberg Турция, В развитие, 23.02.2018

Турската лира е сред най-зле представящите се валути сред развиващите се пазари тази седмица при широкообхватна сила на долара. Това каза изпълнителният продуцент на Bloomberg Турция Симин Демокан в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

По-рано старши съветникът на турския президент Реждеп Тайип Ердоган Чемил Ертем говори по държавна телевизия. Той каза, че доларът е най-малко заслужаващата доверие валута в света и винаги ще бъде разглеждана като надценена, независимо от курса.

Индексът Borsa Istanbul се покачва, насочвайки се към втора седмична печалба, а доходността по 10-годишните правителствени облигации е насочена към спад за втора седмица.

Другата седмица президентът Ердоган се очаква да бъде на посещение в Африка, в пет страни. Целта на пътуването е да се стимулира двустранната търговия и дипломатическите връзки. Ердоган последно посети африкански страни в края на миналата година – това е континент, в който той вижда голям потенциал за правене на общ бизнес.

Вижте видеото.

 

Последни новини
Още от Пазари