Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Разнопосочна търговия и ниски обеми в САЩ

Пазарен коментар на Джесика Самърс, Bloomberg Ню Йорк, 08.03.2018

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

В днешната сесия в САЩ виждаме разнопосочна търговия и ниски обеми. Инвестиорите оценяват евентуалните последствия от плановете за мита на президента Тръмп. Това каза пазарният анализатор Джесика Самърс, Bloomberg Ню Йорк, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Александър Костадинов.

„Щатските облигации се покачват,заедно с долара. Междувременно инвеститорите се подготвят за доклада за трудовия пазар в петък“.

По думите ѝ най-слабо представящите се сектори са телекомите и финансовите компании, а тези за комунални услуги водят при повишенията.

„Европейските акции пък се покачиха, а еврото спадна до най-ниските нива за сесията спрямо долара. Това стана след като трейдърите научиха решението на ЕЦБ да поеме ангажимент да увеличи изкупуването на активи, ако се наложи. Президентът Марио Драги омаловажи промяната“.

„Цената на фючърсите върху лекия суров петрол в Ню Йорк се срина с до 1,7% поради опасенията, че увеличаващия се шистов добив от САЩ и нарастващите резерви ще компенсират търсенето и ще ограничат увеличения на цената. Доклад за петролните резерви от щатското правителство показа рязък ръст в добива на петрол, който достигна рекордни високи нива“, каза още анализаторът .


 

Последни новини
Още от Investbook