Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Интелигентните решения в областта на осветлението носят устойчивост и спестявания

Богдан Георгиев, съосновател на Адванс Интернешънъл, Бизнес среща, 04.06.2019

Интелигентните решения в областта на осветлението идват с интелигентните клиенти и с помощта на целия екип от архитекти, проектанти, инженери. Тези решения носят устойчивост и спестявания. Гаранцията на телата е 10 години. Най-старата ни система е на около 25 години. Нейният капацитет е намалял с 3% от инсталирането ѝ досега. Устойчива са на всякакви атмосферни влияния. Това заяви Богдан Георгиев, съосновател на Адванс Интернешънъл, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"До първия си клиент достигнахме с правилна стратегия и с може би с известна доза "агресия". Първо имахме много добър продукт. Започнахме с естествено осветление. Намерихме начин да го покажем на обществото, да го сведем до един кръг частни компании. Така направихме няколко по-големи обекта, като може би най-значимият за нас бе Мултивак България ЕООД в индустриалната зона в Божурище".

В последните 4-5 години се вижда бум в индустрията, твърди Богдан Георгиев. "От 5 години се занимаваме професионално с осветление. Solarspot  и Zumtobel Group са наши партньори", посочи той.

"Естествено осветление е светловодно решение - тръбни системи, които се инсталират на покрива на сградата, и през цялата светла част от денонощието осигуряват светлина. Така се спестяват разходи, а и комфортът е значителен. Няма нужда от допълнителни разходки за поддръжка. Не променят топлинния баланс в сградата. Светловодите разполагат със специален филтър, който предпазва вредната светлина да не влиза в помещението".

Инвестицията трудно може да се определи, трябва да убедим клиента в нея, отбеляза Богдан Георгиев. "Системите са с няколко различни компонента и с различен диаметър. От 5-7 години се изплаща системата", спомена още той.

"Продуктът е италиански, но услугата се разработва у нас. Амбициите са да работим не само с частния сектор, но и с държавата, тъй като тази система може да се приложи в училища, детски градина и инфраструктурни обекти".

 

Последни новини
Още от Бизнес среща