Как ще се отразят съкращенията в производството на Apple

Джин Мънстър, управляващ партньор, Loup Ventures

iPhone XR на Apple Inc. в магазин на SoftBank. Токио, 2 ноември 2018. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg iPhone XR на Apple Inc. в магазин на SoftBank. Токио, 2 ноември 2018. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Foxconn, най-голямата компания, която сглобява iPhone стана поредния доставчик на Apple, който предупреди за слабо търсене с вътрешно съобщение, което показва, че вероятно ще съкрати разходите почти наполовина през 2019, съобщи Bloomberg.

Foxconn иска да намали разходите с около 2,9 млрд догодина, защото „е изправен пред много трудна и конкурентна година”, според вътрешния документ, с който Bloomberg разполага.

Ситуацията не е тревожна, защото новината идва през ноември, каза Джин Мънстър, управляващ партньор, Loup Ventures.

"Аз все още мисля, че нещата ще се оправят и насоките на Apple не са променили реално в бизнеса за последните 3 седмици от 1 ноември, когато ги изнесоха. Но наистина имаме някакъв процес. Ако чуем такива неща – примерно – в средата на декември, тогава ще започнем да мислим, че има проблем", каза Мънстър в интервю за Емили Чен от Bloomberg.

Чуйте интервюто за обявените от Apple и Foxcon съкращения в производството преди празниците в края на годината, както и какви са резултатите от фирмения експеримент на Loup за пристрастяването към технологиите.

 

Последни новини
Още от Анализи