Инвестициите в дигитално здравеопазване ще нараснат над 6 пъти за 6 години

В новия специален проект Tech21 Bloomberg TV Bulgaria се фокусира върху иновациите и развитието в близките 10 години

11:43 | 8 март 2021
Обновен: 12:29 | 8 март 2021
Автор: Радостина Ивчева

Дигиталното здравеопазване придобива все по-голямо значение в съвременния свят. Ако през 2019 г. инвестициите в него са били 106 млрд. долара, то прогнозира са, че до 2025 г. те ще достигнат 640 млрд. долара. Това заяви Константин Боев, директор дигитални и многоканални стратегии, Astellas Pharma, в първото издание на новия специален проект на Bloomberg TV Bulgaria Tech21  с водещ Живка Попатанасова.

Той поясни, че дигиталното здравеопазване на практика означава използване на дигитално решение за подобряване на здравето на хората.

„Най-големите ползи от дигиталното здравеопазване са това, че дава домашни решения под формата на умни устройства, който могат да измерват жизнените ни показатели и да ни предоставят улеснена връзка с нашия лекар, намиране на персонализирани лечения, телемедицина и откриване на нови начини за справяне с болести, с който досега не сме знаели как да се справим“.

Боев обясни, че дигиталното здравеопазване може да намери приложение във всяка една от фазите на производството на едно лекарство от аналитичния етап чак до дистрибуцията.

„3D принтирането вече може да бъде използвано за лекарства, които да са персонализирани спрямо нуждите на конкретен пациент“.

Що се отнася до дистрибуцията на лекарства вече се появяват онлайн аптеки, които улесняват достъпа на пациенти до лечение. Процесът в тези аптеки също може да бъде автоматизиран, така че да е ясно на коя дата свършва лекарството на съответен пациент и автоматично да бъде поръчана и доставена следващата доза“, каза Боев.

Цялото предаване можете да гледате в нашия YouTube канал тук

Изкуствен интелект, алгоритми, нови работни модели и услуги от бъдещето. Роботите са тук и променят светът цифрово и дигитално, безвъзвратно и по-бързо, от колкото сме очаквали. Потребителският интерфейс на услугите е все по-удобен, защото светът e дигиталeн.

В новият си мултимедиен проект Tech21 екипът на Bloomberg TV Bulgaria ще представи 4 завладяващи дискусии по ключови теми  –  здравеопазването и фармацията, строителството, автомобилите и застраховането. Фокусът ще са иновациите и развитието на тези индустрии в близките 10 години.

Първото събитие преемина под надслов  Health Tech и бе посветено на здравето. Второто издания на Tech21 ще се фокусира върху имотния пазар и ще се проведе на 18 април 2021 г.

Бизнесът ще говори в ефира на Bloomberg TV Bulgaria – визионерски, аналитично и с прогнози за бъдещето.

Всяко издание ще излъчваме на живо в прайм тайма от студиото на най- авторитетната бизнес телевизия в България, Bloomberg TV Bulgaria и чрез стрийма на водещите сайтове www.bloombergtv.bg, www.investor.bg, www.bgonair.bg, www.dnes.bg и във FB страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Партньори на Tech21 са Астелас Фарма, Амджен България, Медико дентален център „Дентапрайм“, Застрахователна компания „България Иншурънс“ и Хелтико.