Investor.bg стана на 20 години!

Емблемата в икономическата журналистика учредява годишна стипендия и безплатен видеокурс в бизнес университета ВУЗФ

16:36 | 1 март 2021
Обновен: 17:05 | 1 март 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Водещият икономически и финансов сайт Investor.bg отбелязва 20-тата си годишнина! За две десетилетия медията остана вярна на принципа си, че всеки факт е актив, а сега ще отпразнува юбилея си със серия от нови специални проекти и събития.

Сайтът, който е част от една от най-големите и независими медийни групи в България - Investor Media Group, още в началото се възприе от читателите като „гласът на икономическия разум“. През годините медията не спря да следва мисията си да разглежда в дълбочина бизнес фактите, да предоставя информацията на читателите си бързо, честно и обективно, както и да създава качествени анализи в помощ на сектора. В продължение на две десетилетия икономически  специалисти на най-високи нива са сред запалените читатели на Investor.bg, а някои от тях – редовни коментатори във форума на сайта – най-големият в България финансов форум. 

Investor.bg продължава да налага стандарти за качество и да допринася за развитието на бизнеса и журналистиката.

По повод своята кръгла годишнина, в унисон с образователната мисия на Investor.bg и Investor Media Group и с поглед към бъдещето, финансовата медия учредява годишна стипендия за магистърска програма „Финанси“ в партньорство с един от най-добрите бизнес университети в страната – ВУЗФ.

Съвместно с бизнес университета Investor.bg ще продължи да развива своята „Академия за финансови анализатори“, благодарение на която всяка година ще протяга ръка към онези, които искат да се развиват в сферата на финансовата и икономическата журналистика.

Победителят след всеки ежегоден конкурс на Академията ще получава възможността да се специализира безплатно в магистърска програма на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), като едновременно с това и да трупа опит и прилага знанията си на практика в редакцията на Investor.bg, както и в единствената бизнес телевизия в страната Bloomberg TV Bulgaria, работейки на терминалите на Bloomberg.

В допълнение към това през следващите месеци екипът, който през всички тези години се е грижил да създава това задълбочено, експертно и професионално журналистическо съдържание на сайта, ще изнесе отворени онлайн лекции за основите на икономическата журналистика и базираната на данните журналистика пред студенти на бизнес университета.

„Навръх 20-ата година от развитието си решихме да помогнем за развитието на бъдещето. Навлизаме в 21-ата си година с увереност – защото сме най-посещаваният икономически сайт в България. Води ни слоганът ни: „Всеки факт е актив“. А нашият най-голям актив е екипът“, категоричен е главният редактор на сайта Бойчо Попов.

„Investor.bg винаги е бил и ще  продължи да бъде еталон за  качество и емблема на професионалната, обективна и задълбочена журналистика – такава, каквато все по-рядко  виждаме, но която днес е по-важна от всякога. Развитие и надграждане. Това са двата фактора, които винаги са били присъщи за Investor.bg и към които винаги сме се стремели в Investor Media Group. Затова съм повече от радостна, че 20-ата годишнина на Investor.bg съвпада с период, в който отбелязахме рекордни постижения в трафика и посещенията към сайта и година, в която Investor Media Group предстои да обяви началото на няколко нови ключови медийни продукта на пазара. Растящото доверие на аудиторията е най-голямата награда и доказателство за това, че пътят по който вървим, е правилният“, каза и Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group.

Учредяването на годишна стипендия на Investor.bg и провеждането на серия от видеолекции са само част от проектите и събитията, с които сайтът ще отпразнува заедно с читателите си големия юбилей.