За какво известните личности харчат богатството си?

Известните личности не могат да си позволят да носят една и съща блуза два пъти, старателно се грижат за външния си вид и задоволяват прищевките си с луксозни покупки

09:10 | 1 юни 2020
За какво известните личности харчат богатството си?

Животът на известните личности често излиза на показ, с или без тяхното съгласие. Макар те да са хора като всички останали, ежедневието им доста се различава от това на средностатистическия човек. Те не могат да си позволят да носят една и съща блуза два пъти, старателно се грижат за външния си вид и задоволяват прищевките си с луксозни покупки. В тази статия сме подбрали едни от най-скъпоструващите покупки, за които известните хора по света харчат богатството си:

Луксозни имоти

Звездите от екрана водят динамичен живот. Професията им често изисква да пътуват и работят от различни точки на света. Затова те инвестират в един или дори няколко имота в различни дестинации, които да задоволяват всички техни капризи. Голям басейн, красиво аранжирана градина, собствен киносалон или площадка за хеликоптер са само част от екстрите, които ще откриете в домовете на богатите и известните. В челните места на списъка с най-скъпите звездни домове, се нарежда къщата на актьора Джордж Клуни, разположена на брега на езерото Комо в Италия. Имотът е оценен на над 100 млн. долара.

Персонални готвачи и треньори

Редица известни личности са известни с това, че спазват стриктно тренировъчни програми и хранителни режими, с помощта на които да запазят изящните си фигури и младежкия си вид. За целта те се доверяват на специалисти с доказан опит, които изготвят персонализирани фитнес програми и диети, изцяло съобразени с нуждите и предпочитанията на известните личности. Това са услуги, чиято цена е висока. Известните звездни треньори получават средно между 15 000 - 20 000 долара за изготвянето на двумесечен тренировъчен режим. Шеф-готвачите пък могат да струват около 50-70 долара на час, без това да включва изисканите продукти за направата на гурме ястия.

Домашни любимци

Домашните любимци са слабост на редица звезди, затова повечето от тях се грижат за няколко кучета или котки. Подобно на своите стопани, животните също получават първокласна грижа - специални подстрижи, масажи, висококачествена храна и дори скъпоструващи дрехи и аксесоари. Някои от звездите, които сте свикнали да гледате от малкия екран, обаче стигат и по-далеч, като избират някои не чак толкова традиционни животни, които да отглеждат вкъщи.  Пример за това е боксьорът Майк Тайсън, който в продължение на 16 години отглежда в дома си бенгалски тигър. В скорошно интервю боксовата легенда споделя, че се е разделил със своя любимец, който навремето купува нелегално за сумата от  71 000 долара.

Аксесоари и бижута

За никого не е тайна, че популярните личности често са лица на големи модни брандове, които осигуряват техните тоалети и аксесоари за важни събития. Въпреки това, много от тях  инвестират в скъпи придобивки, които малцина биха могли да си позволят. Преди няколко години Бионсе подари на съпруга си - JayZ часовник, покрит с диаманти, чиято цена надхвърля 5 млн. долара. Актьорът Орландо Блум също е страстен колекционер на маркови часовници и почитател на швейцарския луксозен бранд - Rolex. Това става ясно след като по време на обир в дома му, скъпоценната колекция също биха открадната.

Някои странни покупки

Разбира се, богатите и известните също биват изкушени да похарчат пари за някои странни покупки. Кейти Пери купува билет за космически полет на стойност от 200 000 долара за нея и тогавашния ѝ партньор - Ръсел Бранд. Актрисата Ким Бейсинджър стига още по-далеч, като купува малък град в щата Джорджия, който по-късно продава за думата от 1 млн. долара.