Cisco пренася компоненти с частни самолети

Чарлз Робинс, директор на Cisco

16:00 | 27 май 2022
Преводач: Силвия Грозева

Как изглежда денят ви? В опит да си представите откъде идват нещата и как стигат от Cisco до ценните ви клиенти?

Имаме изключителен екип по веригите на доставка. Преди кризата сега в света на компонентите, анализаторската фирма Gartner оцени веригите на доставка като първа в света за две поредни години.

Екипът ми смята, че това е било целувката на смъртта, защото последните години са много мрачни. Но те си вършат страхотно работата.

Времето ми е посветено на въпроса как да им помогна. Къде мога да се намеся и да помогна. Водя много разговори с директори на доставчиците ни. Одобрявам допълнителни разходи за решаване на някои от тези проблеми. Това е.

Дайте ни пример за един такъв разговор. Не казвайте имена. Но с директорите говорите за доставки или за производство? Или за превозите от А до Б? Май голяма част от аудиторията ни не разбира реалната криза.

Ето как ще ви обясня. Продуктът ни се състои от 5000 до 30 хиляди отделни компоненти. Когато съберете всички тези 30 хиляди части заедно, тогава можете да продадете продукта. Да го изпратите.

Ние имаме много заводи за сглобяване и тестване. Сега какво правим? Складовите запаси са на едно място, но ни трябват на друго. И наемаме частни самолети, с които пренасяме компонентите.

Точно навреме, за да може да върви производството. Колко е важно да сме навреме в трансформацията на веригата на доставки от този мащаб. Трябва ли да станете по-голям, за да имате по-добра верига на доставки?

Не мисля, добре е да имаш размах. Но ние сме разработили ефективност на разходите. Завинаги. Защото досега не е ставало.

Изградихме продукта си така, че да го пращаме по-бързо на пазара, с прост дизайн. Избираме производител на даден компонент и изграждаме около него. Цялата индустрия работи така.