Binance замисля как да заеме по-голяма позиция в Сингапур

Binance обсъждат ролята на главения изпълнителен директор с Ричард Тенг, който се оттегли като ръководител на глобалния пазар в Абу Даби през март след шест години в бизнес центъра.

13:07 | 17 август 2021
Обновен: 13:21 | 17 август 2021
Автор: Михаил Митев
Снимка:Bloomberg LP
Снимка:Bloomberg LP

Binance Holdings Ltd. преговаря с бивш високопоставен ръководител на борсата в Сингапур, за да заеме водеща позиция в местния бизнес в азиатския финансов център, тъй като компанията за криптообмен се стреми да успокои регулаторите по целия свят.

Binance обсъждат ролята на главен изпълнителен директор с Ричард Тенг, който се оттегли като ръководител на Abu Dhabi Global Market през март след шест години в бизнес центъра.

Крипто борсата също се е обърнала към други ръководители за тази позиция, като са помолени да не бъде идентифицирани, тъй като информацията е поверителна. Не е ясно дали Тенг, който се е върнал в Сингапур от Обединените арабски емирства през април, е приел работата.

Тенг преди това е бил главен регулаторен директор на Сингапурската борса Ltd. и е прекарал 13 години във финансовата служба на Сингапур (MAS).

На скорошна пресконференция, основателят и главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Жао заяви, че фирмата ще създаде няколко централи по целия свят и търси регионални главни изпълнителни директори - както и, потенциално, негов наследник - с опит в областта на спазването на регулациите.

Binance Asia Services Pte., сингапурското подразделение на Binance, работи за гратисен период, докато MAS разглежда молбата за лиценз за предоставяне на цифрови платежни услуги. Регулаторът заяви миналия месец, че ще наблюдава местното подразделение, след като компанията-майка бъде подложена на проверка.