JPMorgan връща част от персонала си в офисите

Банката връща управляващите и изпълнителните директори до 21 септември

22:12 | 10 септември 2020
Обновен: 22:20 | 10 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

JPMorgan Chase изисква старши служителите по продажбите и търговията да се върнат в офисите си до 21 септември - най-силният ход от страна на американска банка да върне персонала в офиса, пише Bloomberg. 

Новата заповед се прилага за управляващи и изпълнителни директори, които наблюдават подчинените, заяви източник, запознат с плановете. Тези, които се грижат за деца или имат здравословни проблеми, са изключение.

Най-голямата американска банка отвори офисите си за повече служители през последните няколко месеца, но от малцина се изискваше да се върнат. 

Bloomberg съобщи във вторник, че ръководителите на JPMorgan обсъждат служителите принудително да се върнат в офисите в Ню Йорк и на други места, където Covid-19 утихва.

Говорител на JPMorgan отказа коментар за Bloomberg. 

Шест месеца след пандемията банките планират да увеличат персонала си в Ню Йорк.

Citigroup започна проучване сред своите служители в Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът по-рано тази седмица, за да прецени интереса към частично връщане в офисите в трите щата. Goldman Sachs Group от своя страна заяви в сряда, че ще приложи ротационна политика за връщане на служителите на редовните им работни места.