Tesla форсира производството на Model 3

Това означа около 3500 броя Model 3 седмично

13:50 | 16 май 2018
Обновен: 13:51 | 16 май 2018
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че производството на ключовия седан Model 3 вероятно ще бъде увеличено с по 500 превозни средства на ден тази седмица, пише автомобилният уебсайт Electrek, цитиран от Ройтерс.

Това означа около 3500 броя Model 3 седмично, което пък е малко над седмичния темп на продукция от 2270 коли, достигнат в последната седмица на април.

По-рано този месец Tesla заяви, че целта за производството на Model 3 се запазва, като след около 2 месеца се очаква тя да е около 5000 автомобила седмично.

Мъск заяви във вторник, че ако някой знае някакви специфични пречки, които биха попречили на производителя на електромобили да постигне заложения темп на производство, трябва да се обърне към него тази седмица, сочи имейл на Мъск към служителите, предава Investor.bg.

Tesla не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

Новината идва само ден след като Мъск заяви, че Telsa преживява реорганизация, докато се бори с производствените си проблеми, напускания на директори и скорошните катастрофи с електромобили.

Tesla бързо ще наеме хора, за да запълни празните ключови позиции, „за да подкрепи производството на Model 3 и разработката на бъдещи продукти“, обясни Мъск в понеделник.