Ювентус ще поиска от Роналдо и съотборниците му да се откажат временно от заплатите си

Най-голямата годишна заплата в клуба е на Роналдо – 31 млн. евро

15:56 | 3 април 2021
Обновен: 15:57 | 3 април 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Роналдо. Снимка: БГНЕС
Роналдо. Снимка: БГНЕС

По подобие на преди една година ръководството на италианския шампион Ювентус ще поиска от футболистите да се откажат временно от заплатите си за следващите четири месеца, съобщава Corriere dello Sport, цитиран от gol.bg.

Финансовата криза от пандемията засегна сериозно "Старата госпожа" и в клуба трябва да взимат тежки решения. Едно от тях е Кристиано Роналдо и компания за втори път да изчакат възнагражденията си до следващата финансова година.

Същият ход беше направен преди точно 12 месеца, веднага щом избухна пандемията от коронавирус. Играчите на Юве бяха едни от първите в Европа, които се съгласиха на тази мярка, а с основна заслуга за това бяха ветераните Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини и Кристиано, които влязоха в ролята на посредници. 

Това решение накара Юве да "диша" и донесе положителен ефект от 90 милиона евро. За последната половин година обаче балансът на клуба отчете минус 113,7 млн. евро и червената лампичка отново светна.

Сега всичко е в ръцете на футболистите и при ново съгласие от тяхна страна, клубът ще е на плюс с около 80 млн. евро. Припомняме, че най-голямата годишна заплата е на Роналдо – 31 млн. евро.