Macan, Porsche Macan

47 500 долара за четири цилиндров SUV

16:45 | 25 март 2016
Автор: Валери Ценков
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Автомобилният салон в Ню Йорк е мястото, където производителите показват своите най-нови и най-добри модели. Но това за тях е и моментът да представят новите си директори...

Едно кръгче?

... и дългосрочните планове на компаниите си. Точно това прави тази година и Porsche. Тази седмица, на изложението в Манхатън, производителят на звездни автомобили представя три нови модела: 911 R, 718 Boxter и четири цилиндровия Macan, както и новия президент за Северна Америка, Клаус Зелмър.

Как новите модели, които показвате тази година в Ню Йорк се вписват в цялата линия от автомобили Porsche?

Разбира се, тенденцията при нас е винаги да се грижим за ефикасността на нашите двигатели.

Това се отнася и до новия Macan за 47 500 долара и малкия му четири цилиндров двигател, с разход от 7,4 литра на 100 километра. Ускорение от 0 до 100 км за 6,5 секунди, би-ксенонови фарове и нови системи за безопасност при всички модификации.

Чувам как хората се чудят как е възможно д а се сложи четири цилиндров двигател в SUV. Какъв е вашият отговор?

Трябва просто да го покарате. Но преди това трябва да погледнете параметрите на тази кола. Тя вдига до 230 км/ч. Има и още нещо, за което трябва да се погрижим и това е ефикасността и околната среда. Този модел харчи с 18% по малко от шест цилиндровите коли от този клас.

Идеята е да се докаже на клиентите на Porsche, че удоволствието от шофирането не изключва мисълта за бъдещето. Можеш да си модерен и да си горд с наследството си.

Миналата година, серията Macan беше сред най-продаваните. Какво означава това? Да речем, че ни предстои да виждаме тези луксозни автомобили и отделянето на значителни средства за прогресивни технологии още много години.

Що се отнася до Macan, доставките започват през юли.