Bloomberg TV Bulgaria Интервю - архив

Всеки делник от 19:30 часа

Ключов фактор за успеха на всеки предприемач е неговият екип

Габриела Пресолска, председател на Volontime; Гергана Станчева, съосновател на Lam'On; Марин Георгиев, съосновател на Subscribe.bg, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 16.11.2020

20:41 | 16 ноември 2020
Обновен: 20:41 | 16 ноември 2020
Автор: Димитър Баларев

Бъдещите предприемачи, които желаят да започнат свой собствен бизнес в условията на пандемия трябва вярват в идеята си, да са готови да стигнат до края въпреки трудностите и да имат силен и подкрепящ екип до себе си. Тази теза споделиха Габриела Пресолска, председател на Volontime; Гергана Станчева, съосновател на Lam'On; и Марин Георгиев, съосновател на Subscribe.bg, в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю", с водещ Велина Велинова.

По думите на Габриела Пресолска, председател на Volontime, в ситуацията на пандемия добрите и вдъхновяващите примери са от изключителна важност. Затова Габриела Пресолска кандидатства със стартъпа си Volontime, който е тип социална мрежа, която обаче е специализирана за добрите дела.

"Volontime притежава същата  функционалност като другите социалните мрежи, но по-специфичното в нея е изградения инструментариум, който прави връзката между дарители и инциатори на каузи".

"Социалната мрежа предоставя и възможността на бизнеси също да започнат свои собствени кампании по инциативи, които те изберат", добави още Габриела Пресолска

Гергана Станчева, съосновател на Lam'On, заяви че участва в инциативата "Вдъхновяващите 5", тъй като чрез нея всички могат да станат част от нещо хубаво и добро, както и да почерпят оптит и добри практики от останалите колеги.

"Lam'On е биоразградимо фолио за принт, което е подходящо за ламиниране. За разлика от останалите продукти на петролна основа, нашето фолио е направено от царевица и може да бъде разградено на 100% и да бъде използвано отново за производство на царевица. Така завъртаме колелото".

"Нашето фолио е 100% разградимо и е първото по рода си в света", поясни Гергана Станчева. 

Марин Георгиев, съосновател на Subscribe.bg, коментира, че неговият стартъп е B2B услуга, която позволява на потребителите й да комуникиратсъс своите любими марки и магазини по един значително нов и удобен начин.

"Вкарваме тази комуникацията в приложения като Messenger, Viber и WhatsApp без нуждата да се изтегля допълнително приложения. Ние предлагаме нашата дигитално маркетингова услуга на абонаментен принцип без допълнителни такси".

Целия разговор с тримата участници в инциативата "Вдъхновящите 5" може да видите във видеото.

Дигиталната кампания „Вдъхновяващите 5“, която Bloomberg TV Bulgaria организира по повод своята пета годишнина, съвсем скоро ще премине към своя втори етап. Остава по-малко от седмица до крайния срок, в който ще се приемат кандидатури.

Bloomberg TV Bulgaria ще приема заявки за участие от стартъпи, кандидати за вдъхновяващата петица, до 15 ноември включително. След това системата за кандидатстване ще бъде затворена.

Повече подробности и как може да се включите ще откриете на https://inspiring5.bloombergtv.bg/.

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" може да видите тук.