Кои класове се адаптираха по-бързо към дигиталното образование?

Повече по темата слушайте в подкаста на Bloomberg TV Bulgaria “Update”

13:04 | 9 октомври 2020
Обновен: 13:04 | 9 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

За класовете, в които учителят години наред е интегрирал нови технологии и е работил с родителите за това, беше много по-лесно да се адаптират към новата среда за учене. Дистанционното обучение показа разликата между тези класове и останалите, в които технологиите не са били толкова застъпени. Това коментира в подкаста UpDate на Bloomberg TV Bulgaria основателят на Jumpido и Envision Кирил Русев.

По думите му технологиите биха могли да помогнат на децата, които в момента изостават значително в учебния процес, но сами по себе си те не могат да решат целия проблем.

„Истината е, че технологиите могат много да помогнат, но там трябва много голяма помощ и от страна на Министерството на образованието, защото технологиите сами по себе си нищо не могат да решат“, посочва той.

Според него пъро трябва да се помогне на родителите на тези деца да разберат какво представляват конкретните технологии, ползвани в училище, и как самите те да работят с тях, а след това родителите имат задачата да помогнат на децата да се адаптират по-бързо и лесно.

„Пандемията промени много неща. Направи класната стая по-динамична в някаква степен“, коментира още Русев. Въпреки това в първите дни рязкото преминаване от присъствено към дигитално образование е представлявало силен шок за част от училищата, защото се е наложило да променят твърде много неща за кратък период от време.

„Но истината е, че цялата пандемия помогна адски много и ние все повече се доближаваме до това, на което трябва да прилича една класна стая. Технологиите се превърнаха в помощник за много учители, за които те бяха по-скоро предизвикателство“, посочи още той.

Кои технологични решения помагат на учениците днес и как интерактивното съдържание задържа вниманието на децата в момент, в който им е трудно да се концентрират върху уроците, можете да научите от целия запис.