Демиан Пинтос: Пушачите в България, които ползват нашата основна бездимна алтернатива са вече повече от 320 000

Демиан Пинтос, генерален мениджър на "Филип Морис България", в  "Talk 23: Eco Tech/Кръгова икономика"

18:00 | 5 декември 2023
Обновен: 20:50 | 5 декември 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В глобален мащаб пълнолетните пушачи, които ползват бездимните алтернативи на „Филип Морис Интернешънъл“ са над 27 млн., а в България – те надвишават 320 000. Над 36% от приходите на компанията днес се формират от бездимни алтернативи. Това каза Демиан Пинтос, генерален мениджър на "Филип Морис България", в рамките на телевизионната дискусия "Talk 23: Eco Tech/Кръгова икономика", излъчена по Bloomberg TV Bulgaria.

Трансформацията, през която минава браншът е от изключителна важност, подчерта Пинтос.

"Мисля, че подобна трансформация не е имало в никоя индустрия за цялата история на бизнеса. За да се реализира тя, трябва да имаме ясна мисия и всеки служител да вярва в нея. Необходимо е да се предприемат реални действия за нейното реализиране. Едно такова недвусмислено действие са нашите инвестиции. През последните 15 години сме инвестирали над 10 млрд. долара в научни иновации и тези инвестиции вече започват да дават резултат.”

Второто нещо, което смятам за важно е това, че ние трябва да се превърнем в компания с фокус върху потребителя, добави Пинтос. "Процесът на преминаване на един пушач към тези алтернативи не е лесен. Затова трябва наистина да поставим потребителите в центъра на всичко, да познаваме добре техните нужди и да разбираме през какво преминават, за да можем да им предложим иновативни продукти".

"Трето и според мен най-важното нещо, когато говорим за вътрешна, но и външна трансформация,  е това, че ние не можем да постигнем това сами. Трябва да работим заедно и да проведем открит разговор с представителите на нашата индустрия, нашите конкуренти, но и с представителите на институциите и с всички участници на пазара в България".

Как може да се ускори трансформацията в сектора? 

Вижте целия коментар във видеото.