Нюкасъл сменя собственика си?

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria, Index Sport, 28.05.2019

20:30 | 28 май 2019
Водещите на предаването Index Sport Александър Костадинов и Цветин Филипов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Водещите на предаването Index Sport Александър Костадинов и Цветин Филипов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Английският футболен отбор Нюкасъл ще се сдобие с нов собственик, което означава, че нови финансови средства ще се влеят в клубната каса. Повече по темата разказаха Александър Костадинов и Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „Index Sport”.

Интересното в случая е, че тук се намесват отново близкоизточните милиардери в лицето на шейх Халед бин Зайед ал Неян, който е братовчед на собственика на английския шампион Манчестър Сити шейх Мансур, посочи Костадинов.

„За акциите на Нюкасъл шейх Халед ще плати около 350 млн. паунда, сочи информация на английските медии. Според тях първата задача пред новия собственик ще бъде обвързването на мениджъра Рафаел Бенитес с дългосрочен договор“.

Водещите коментираха и дейността на шейха, като посочиха, че строителството, енергетиката, търговията, промишлеността и финансовите услуги са само част от сферите, обхващащи работата на компанията му.

Кога окончателно ще стане факт тази сделка предстои да разберем, но такава със сигурност ще има, добави Костадинов.

Според Филипов новата ера, която предстои за тима, съвсем не е изненадваща.

„Английското първенство в крайна сметка е най-скъпото, а притежанието на собственост в него рано или късно се монетизира“.