Реал Мадрид е най-скъпата футболна марка в света

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 21.05.2019 г.

20:30 | 21 май 2019
Автор: Георги Карамфилов
Екип на Реал Мадрид Снимка: LaLiga.es
Екип на Реал Мадрид Снимка: LaLiga.es

Испанският колос Реал Мадрид може и да изпраща една от най-лошите си футболни години в историята, но това изглежда не попречи на анализаторите да го оценят най-високо сред всички грандове на „стария континент“. Това предават Александър Костадинов и Цветин Филипов в Index Sport.

„Кралския клуб“ е оценен на 1,646 млрд. евро за 2018 г., като така изпреварва Манчестър Юнайтед в тази класация. Те на свой ред са оценени на 1,472 млрд. евро.

Тук е моментът да обясним, че причината за това разместване на пластовете във футболните върхове се дължи на трите поредни титли от Шампионската лига за Реал и отсъствието на Юнайтед от Европа година по-рано. Неслучайно отбелязваме, че данните са за календарната 2018 г., а не за сезон 2018/19. Дефектът от тазсезонното представяне ще се отчете в статистиката за 2019 г.

УЕФА официално насрочи дата за заседанието по темата с финансите на Манчестър Сити и тя е 23 май. Очаква се тогава „гражданите“ да разберат, дали положението им е толкова сериозно, колкото твърдят различни медийни източници, или са успели да изпипат декументацията си, за да се вместят в правилата за финансов феърплей.

Formula 1 пък подготвя план за стъпване на шестия обитаем континент на планетата, а именно Африка. Маракеш, Мароко и Руанда са част от обсъжданите дестинации от организаторите на състезанието, като един от основните критерии е да се намери подходящо място за етап в градска среда.

За да разберете каква благотворителна акция са подели Лионел Меси и Давид Силва, вижте епизода от предаването.