Китай не изпълнява ангажимента си спрямо Хонконг, каза Байдън

Джо Байдън, президент на САЩ

12:37 | 16 юли 2021
Преводач: Кирил Петков

Ще ви кажа за препоръката към бизнеса. Ситуацията в Хонконг се влошава. Китайското правителство не изпълнява ангажимента, който пое по отношение на града.

Така че това е съвет за това, което може да стане в Хонконг. Много е просто.

Дали съм уверен? Напълно уверен съм, че всичко ще мине по план.

Разбирам защо пресата и други се съмняват дали мога да сключа тази сделка за инфраструктурата - и за човешката инфраструктура.

Слушах как пресата чете надгробното слово на инициативата ми за десети път. Не я смятам за мъртва. Жива е.

Все още съм сигурен, че ще постигнем каквото предложих и на каквото се съгласих в двупартийното съглашение за инфраструктурата.

Вярвам в републиканските сенатори, които са се ангажирали с начина, по който ще продължим и със съдържанието на инфраструктурния пакет.

Те са мъже и жени на честта и очаквам да изпълнят обещанията си.

Sлучващото се може да обърка обществеността, но да поговорим за помирението, механизмът, чрез който всеки демократ трябва да бъде убеден да продължи с теми, подобни на обявените от мен днес. Не знам дали имате деца - не е моя работа. Но ако имате, и ако изкарвате под 150 хиляди долара, ще получите значителна помощ под формата на данъчно облекчение.

Ако имате дете под 7-годишна възраст, днес в банковата си сметка ще получите 3700 щатски долара общо за 12 месеца. Подобно на социалното осигуряване.

Очакваме тази мярка да намали детската бедност с над 40%. Може да е от огромно значение.

Разполагаме с механизмите за финансиране на двата механизма.

Може да проведем последни разговори по въпроса кой механизъм плаща за двете мерки - инфраструктурния пакет и пакета за човешката инфраструктура.

Сигурен съм че ще го постигнем.