Тръмп заведе дело срещу Google, Twitter, Facebook

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ

13:59 | 9 юли 2021
Обновен: 14:01 | 9 юли 2021
Преводач: Петя Кушева

Днес съвместно с политическия институт Америка над всичко, като водещ представител на класова група внасям съдебен иск срещу големите технологични гиганти, включително Facebook, Google и Twitter. Както и срещу техните изпълнителни директори Марк Зукърбърг, Сундар Пичай и Джак Дорси - три наистина хубави момчета.

Искаме американският окръжен съд на южния окръг Флорида да нареди незабавното спиране на компаниите за социални медии поради незаконна, срамна цензура на американския народ, тъй като те вършат точно това.

Ние настояваме за прекратяване на засенчването, за забраняване на заглушаването на гласовете, спиране на включването в черен списък, на прогонването и блокирането, които познавате толкова добре.

Нашето дело ще докаже, че тази цензура е незаконна, противоконституционна и е напълно неамериканска. Всички много добре знаем това.

Нашата искова молба също така търси обжалване, за да се позволи бързо връщане и наистина възстановяване на моите профили. Можем да изброим около 20 други неща, които трябва да бъдат бързи, защото унищожават нашата страна.

Освен това искаме съдът да наложи наказателни щети на тези социални медии- гиганти.

Ние ще държим под отговорност големите технологични компании. Това е първото от предполагам множество други съдебни дела, които ще последват.

Но това е водещото и мисля, че ще бъде много важно и ще донесе промяна за нашата страна.

Това ще бъде ключова битка в защита на Първата поправка. И в крайна сметка съм уверен, че ще постигнем историческа победа за американската свобода и в същото време свобода на словото.