Минута за пазарите: Биткойн

Ема Чандра, Bloomberg

19:30 | 9 юни 2021
Обновен: 20:26 | 9 юни 2021
Преводач: Силвия Грозева

Накъде тръгна биткойн?

Това е Минута за пазарите, какво да следите сега на пазарите.

Биткойн назад към 20000 долара, това е голям залог. Най-голямата крипто валута се върна към 35 хиляди долара. Цифрата 20 хиляди отново е на хоризонта.

Многобройни стратези от различни компании на Уолстрийт казват, че може би тръгва натам.

Защо? Те посочват оспорвания оптимистичен сценарий и възможността за продажба, ако падне под 30 хиляди. Ниво, до което твърдят, че биткойн е опасно близо.

Биткойн се изправи срещу редица препятствия, след като стигна рекордно високи нива. Сега се търгува около 30 хиляди долара по-малко, отколкото по време на пика.

Засегнат бе туита на милиардера Илън Мъск, който написа за необходимата енергия за добиването му, от подновените регулаторни мерки в Китай и от тревога за още регулации в други страни, както и от новината тази седмица, че американските власти са успели да върнат голяма част от биткойните, платени като откуп, което опроверга твърденията, че е вън от контрола на правителствата.

Все още има оптимисти и купувачи на биткойн. Например президента на Ел Салвадор. Той тази сутрин написа, че неговата страна е приела биткойн като законно разплащателно средство.

Това е минутата ви за пазарите тази сутрин. Аз съм Ема Чандра. За още новини от пазарите, следвайте ни на любимите си платформи.