Пауъл се разграничи от колегите си

11:48 | 9 юни 2021
Преводач: Кирил Петков

Джеръм Пауъл, председател на Федералния резерв: Няма съмнение, че с времето климатичните промени може да повлияят на икономическата структура.

Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка: Бихме се провалили в мандата си, ако не осъзнаем, че климатичните промени може да повлият на прокарването на монетарните политики.

И Ган, управител на Китайската народна банка: Решаването на проблема с промените в клим ата изисква международно сътрудничество.

Огустин Карстенс, директор на BIS: Номерът е в намирането на мястото на централните банки.

Джеръм Пауъл, председател на Федералния резерв: Не сме, и не желаем да бъдем, законодатели по климатичния въпрос. Имаме определен мандат.

Огустин Карстенс, директор на BIS: Ръководните ни принципи трябва да са следните – да правим каквото ни позволяват инструментите ни.

Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка: Понеже се очаква това да доведе до финансова нестабилност, ако не го отчетем.

Джеръм Пауъл, председател на Федералния резерв: Трябва да избягваме да въвеждаме политики там, където правителството все още не е въвело такива. Това не е наша работа.