Рияд преговаря за 1% от Aramco

Франсин Лакуа

18:19 | 28 април 2021
Преводач: Силвия Грозева

Саудитска Арабия преговаря за продажбата на 1% в Saudi Aramco. Сделката може да стигне 90 млрд долара. Според престолонаследника Мохамед Бин Салман Рияд продава, за да финансира това, което определи като възстановяване след пандемията.

"Скоро ще има нещо. Може би ще има продажба и голям инвеститор ще бъде обявен в следващите 1-2г", каза престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед Бин Салман. "Не искам да обещавам нищо, защото преговорите текат в момента. Говорим за 1% дял от една от водещите компании в света. Тази сделка може да е много важна за засилване на продажбите на Aramco в страната, където е регистрирана".

Китай е най-големия купувач на саудитски петрол.

Персийски залив

В Персийския залив възникна напрежение между американския флот и Иран. Американските кораби стреляли предупредително по кораби на иранската Революционна гвардия, приближили се на 60 метра и пуснаха видео от инцидента.

Китай е най-големия купувач на саудитски петрол.

Walmart

Walmart се бори срещу минималната надница от 15 долара я поставя във фокуса на критики заради неравенство.

Конкуренти като Amazon, Target и Best Buy плащат поне по 15 долара, а Walmart е най-голямата американски работодател. Нежеланието й да увеличи надницата изтегля вниманието от други социални придобивки, които дава. През февруари фирмата обяви, че вдига средната надница, но не и минималната.

1,5 млн души работят в Walmart=