Clubhouse има некриптирани данни

Картикай Мехротра, Bloomberg News

14:03 | 25 февруари 2021
Автор: Петя Кушева

Някой, който е направил проучване на софтуера и набора от инструменти зад Clubhouse, което е интересно и е измислил начин за извличане на данни по този начин.

Идентифицирал е стаите, които съществуват в това пространство и време, и е влязъл в тях дистанционно, така че да може извлича данни и подслушва, без хората вътре да знаят, че това се случва.

Това може би не е притеснително, когато обсъждате цените на криптовалутите. Но ако имате китайски дисиденти, които говорят за чувствителни въпроси като Тайван или преследването на мюсюлманското население в Китай това става много по-тревожен въпрос.

Преди да кажа за Clubhouse си струва да отбележа, че интернет обсерваторията на Станфорд е препроектирала приложението и каза, че има некриптирани данни, които изтичат в Интернет и които трябва да бъдат защитени.

Алекс Стамос, директорът на CISC /си ай си ес / в Станфорд, казва че потребителите трябва да приемат, че техните данни се записват.

Clubhouse отговори, че проблемите, които са били открити през уикенда след хакерската атака са решени, но не уточняват точно какви са били те.

Все още не са пуснали софтуерна актуализация, която да позволи на експертите да разберат точно какво се е случило.

Досега Clubhouse казват: „Ние уважаваме и искаме да защитим вашата поверителност. Правим всичко, което можем.“ Но все още има много въпроси относно какво точно означава това.

Това е въпрос, който компанията трябва да реши. Тя е стартъп, който тепърва набира скорост и ако иска да запази този невероятно впечатляващ темп на растеж, гарантиране поверителността на потребителските данни ще бъде от съществено значение.

Трябва да намери начин да покаже на потребителите, че е имала проблеми при излитането, което е разбираемо в ранните етапи, но сега незабавно разрешава тези въпроси и предотвратява повторното им появяване.