Мечка от Уолстрийт последва биткойн, част 2

Дейвид Тайс, консултант в AdvisorShares Ranger Equity Bear ETF

17:55 | 17 февруари 2021
Обновен: 17:58 | 17 февруари 2021
Автор: Мария Попова

Всъщност ние се превръщаме в нещо като Ваймарска Германия по отношение отсъствието на дисциплина.

Не се опитвам да правя предсказания. Искам да кажа, че инфлацията е към 2%, но е много вероятно да набере скорост.

Видяхме ръст в личните доходи през март, април, май, когато с драматично великодушие плащахме на хората да си седят по диваните. И сега говорим за трилиони, вместо за стотици милиарди. Това е невиждано.

Ние обичаме златото и среброто, а следователно и биткойна, защото живеем в свят на фиатни валути. Възможно е акциите да се покачат още малко, но всичко си има граници. Всичко това има своята цена, която трябва да бъде платена.

Очевидно на биткойна се отрази добре това, че PayPal започна да го приема. Настъпи масова, спекулативна еуфория, която вдигна цената до 50 хиляди, но смятам че златото ще навакса.

Тъй като ръководя хедж фонд, който инвестира основно в злато и ценни метали, в писмо до акционерите заявих: смятам,че поскъпването на биткойна е предвестник на значително поскъпване на златото и активите в злато.

Смятам, че това е неизбежно. Имам известни опасения за биткойна. Той поскъпна много и много бързо.

Сега в Индия се заговори за закон, с който да бъде забранен и хората постепенно да излязат от тази търговия за 3 или 8 месеца. Знаем и че редица правителства подготвят свои валути базирани на блок-чейн. Възниква въпроса дали ще са така отзивчиви както и в миналото, че да приветстват и биткойна.