Robinhood набра още $2.4 млрд

Сю Кийнън, Bloomberg

11:35 | 2 февруари 2021
Автор: Силвия Грозева

Най-големите инвеститори и – най-интересното – поддръжници – на Robinhood наляха милиарди в последните дни в онлайн брокера с удивителна скорост.

Последният кръг финансиране, водено от Ribbit Capital и някои други, сред които добре познатата Sequoia Capital инвестираха общо 3,2 млрд долара само в последните няколко дни.

В тях са включени онези 2,4 млрд долара, обявени в понеделник.

Ройтерс съобщава, че Robinhood разговаря и с банки, за да получи още 1 млрд долара дълг, които ще използва в подкрепа на силно скъсени акции.

Всички тези къси позиции насочиха голямо внимание към Robinhood, която е предпочитана от милениълите и поведе вълната от действия на дребни трейдъри. Платформата приема много дневни трейдъри и аматьори-трейдъри на пазара, които участват в мащабната подкрепа в последните дни към някои компании като AMC и GameStop.

Първоначалният кръг действия на Reddit армията от индивидуални трейдъри много успешно предизвика огромни загуби за хеджфондовете и продавачите на къси позиции в GameStop поеха общо 21 млрд долара загуби. Доста повече от самата акция.

Тези къси позиции по-късно намаляха и много платформи спряха компанията, за да избегнат още атаки от тази неформална армия.