Посланик Бранстад: Републиканската партия на САЩ осъжда всяко насилие

Тери Бранстад, бивш американски посланик в Китай

18:00 | 13 януари 2021
Обновен: 18:11 | 13 януари 2021
Автор: Петя Кушева

В Айова републиканците имаха много успешни избори. Тръмп спечели щата два пъти. Голяма част от окръзите, които в продължение на десетилетия бяха демократични, станаха републикаликански.

Така че Републиканската партия се превърна по-скоро в партия на трудещите се и има широка подкрепа в целия щат.  Спечели убедително в индустриализираните окръзи по поречието на река Мисисипи в източна Айова и има много силно присъствие в селските райони на Айова. Плюс това тази година републиканците получиха някои места и в предградията. Републиканската партия е много силна в Айова.

Демократите имаха катастрофален провал с техните парламентарни групи в Айова и след това загубиха, харчейки огромни суми пари, загубиха надпреварата за Сената, две места в Конгреса… Така че в Айова Републиканската партия е силна.

Републиканската партия осъжда насилието и това, което се случи в столицата на Съединените щати, но също така осъждаме насилието в градовете в цяла Америка миналото лято.

Републиканците заеха твърда позиция, че независимо от политическото убеждение, няма оправдание за нанасяне на вреди на столицата на Съединените щати, на щатските столици, на федерални сгради или опожаряване на други сгради или полицейски щабове. Подобни неща са напълно неприемливи. Имаме последователна позиция.

Републиканците имат силна позиция. Не мога да говоря за останалата част от страната. Мога да говоря само за Айова и да кажа, че очаквам да се борим да запазим района на Айова на първо място в страната. Искаме да сме сигурни, че към всеки се отнасяме с уважение и достойнство и има справедливост за всички.