Трите промени в пазаруването в пандемия според PayPal

Дан Шулман, президент и директор на PayPal Holdings Inc.

19:54 | 24 ноември 2020
Обновен: 20:12 | 24 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

На първо място имаме 50% от населението е загрижено за здравето си при влизане във физически магазини. Данните са от проучването ни преди пика на пандемията в САЩ. Вероятно числото е много по-голямо.

Хората ще преместят пазаруването онлайн.

При 18 до 55 годишните около 75 до 80% от тях ще направят цялото или поне половината от пазаруването си онлайн. Ще видите забележително увеличение при хората, които са пазарували в магазина да преминат към пазаруване онлайн.

Също така ще видим по-равномерно разпределение на празничните разходи.

Преди това имаше пик по време на кибер пожара от Черен петък до Кибер понеделник, който сега ще бъде удължен, защото логистиката на дистрибуцията е такава, че търговците на дребно се опитват да разпрострат това във времето вместо да има пик.

И последното нещо, което виждаме сега и което е наистина обнадеждаващо е, че две трети от американците искат да пазаруват от малки компании. Това е обнадеждаващо, защото малкият бизнес наистина пострада по време на пандемията.

Интересен факт, който ме радва, е че малките фирми се дигитализираха. Продажбите, които виждаме, са излезли драстично извън местния им пазар.

Когато някой плаща с PayPal на малка компания, 75% от продажбите им са извън местния им щат. Това е доста забележително събитие. Така че малкият бизнес драстично увеличава своя пазар.