Тим О' Брайън за данъците на Тръмп

Тим О’Брайън, автор на Bloomberg

18:03 | 2 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

На дебата през 2016 г си с Хилъри Клинтън Доналд Тръмп  призна факта, че като  не е плащал справедливия размер данъци, това го  прави умен. Е, ето какъв го прави всъщност: привилегирован.

Прави го флагман на несправедливата обществената политика на данъчно неравенство на американците. Прави го и лицемерен спрямо собствените му избиратели, назначили го на поста. Голяма част от чара му, донесла му изборната победа през 2016 г, се крепи на автокарикатурата му, лансирана в реалити предаването „Стажантът”. Образът на хиперактивен бизнесмен.

Разбира се, знаем, че този образ е далеч от действителния.

Дали това ще има значение за настоящите избори? Този вид негативна медийна стратегия всъщност не се отразява на колебаещите се или непартийни избиратели в онези 6 или 7 щата, които ще решат изхода на президентските избори.  А отвъд изборите това ще е от значение.

Това е огромна по обем информация, която може да стигне до прокурори в съответните юрисдикции, като в Ню Йорк например, които вече го гледат под лупа и ще усложнят бъдещето му, като така застрашат него и  децата му.