Пател: Инвестициите са повече от тренд

Шийла Пател, директор „Управление на активите“ в Goldman Sachs Group

13:54 | 22 юни 2020
Обновен: 13:57 | 22 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Днес сме в много интересен период. Клиентите ни пренасочват вниманието си от непосредствените предизвикателства в кризата към въпроса: какви са дългосрочните перспективи, които трябва да обмисля и които са свързани с разпределението на активите в моя портфейл? Кои тенденции ще се запазят?

Вероятно това са работата от дома, промените в здравеопазването, процесите в световен мащаб, въвеждането на нови технологии. Това са някои тенденции които ще се запазят във времето и клиентите искат те да бъдат отразени в портфейла им.

Goldman Sachs работи в Китай от много десетилетия, още от времето на Ханк Полсън и след това. За нас това е ангажимент към клиентите ни в региона и към световните пазари.

Разбира се според нас напрежението между САЩ и Китай е доста тревожно. Повечето от клиентите ни от цял свят, с които съм разговаряла очакват това да е парадигмата, в която ще работим доста дълго време. Две икономически суперсили, две държави в сложната ситуация на кризата с пандемията, две различни гледни точки и въпреки това, силно взаимозависими. От наша гледна точка това е предизвикателство – много трябва да се работи по взаимоотношенията и в Китай, и в САЩ.

Откъс от интервюто за Ришаад Саламат от Bloomberg, част 1.