Пазари Азия, 11 юни 2024

Аврил Хонг, Bloomberg Сингапур

13:16 | 11 юни 2024
Обновен: 13:17 | 11 юни 2024
Автор: Силвия Грозева

 

Азиатските акции днес се търгуваха предимно на негативна територия и бенчмарковете в Австралия и Хонконг поведоха спадовете след като пазарите там отвориха след празниците и трейдърите имаха първи шанс за реакция на доклада за заетостта в САЩ от петък, който ги накара да намалят очакванията си, че Фед ще намали тази година лихвите.

Сред китайските акции имаше понижения при производителите на електромобили преди решението на ЕС за митата. Освен това следим и акцията на CATL, големият китайски производител на батерии, която спадна с около 10% в последните две сесии. Това стана след като група американски законодатели решиха да я включат в списъка със забранени за внос стоки. Тази акция е в Hang Seng, но след като се срина, трейдърите намалиха експозициите си, за да ограничат загубите. Това предизвика последствия за други части на китайския пазар на акции.

При валутите диапазонът на търговия е доста широк в очакване на американските данни за инфлацията по-късно през седмицата и точковата графика на Фед – прогнозата за лихвите на американската централна банка и BoJ.

Йената стигна 157,2 спрямо долара на фона на продължаващата сила на американската валута.

Аврил Хонг, Bloomberg Сингапур.