Сунак насрочи британските избори на 4 юли

Риши Сунак, министър -председател на Обединеното кралство

15:00 | 23 май 2024
Преводач: Петя Кушева

Сега е моментът Великобритания да избере бъдещето си, да реши дали искаме да надграждаме напредъка, който сме постигнали, или да рискуваме да се върнем на изходна позиция без план и без сигурност.

По-рано днес разговарях с Негово Величество краля, за да поискам разпускането на парламента.

Кралят удовлетвори това искане и ще имаме общи избори на 4 юли.

Тези избори ще се проведат във време, когато светът е по-опасен, отколкото е бил след края на Студената война. Русия на Путин води жестока война в Украйна и няма да спре дотук, ако успее. Тази война също показа ясно риска за нашата енергийна сигурност.

В Близкия изток силите на ислямския екстремизъм заплашват регионалната и в крайна сметка глобалната стабилност. Тези напрежения се използват от екстремисти, които се стремят да подкопаят нашите ценности и да разделят обществото ни тук, у дома.

Китай се стреми да доминира в 21-ви век чрез кражби на водещи технологии, а миграцията се използва като оръжие от враждебни държави, за да застраши целостта на нашите граници.

Тези несигурни времена изискват ясен план и смели действия за набелязване на курс към сигурно бъдеще.

Вие трябва да изберете на тези избори кой има този план? Кой е готов да предприеме смелите действия, необходими за осигуряване на по-добро бъдеще за нашата страна и нашите деца?