Пазари Азия, 24 април 2024г.

Адриан Уонг, Bloomberg

11:30 | 24 април 2024
Обновен: 14:37 | 24 април 2024
Преводач: Петя Кушева

Акциите в Азия се повишиха за трети ден поради нарастващия оптимизъм относно технологичния сектор и с подновените надежди за по-малко ястребови настроения в подкрепа на Фед.

MSCI Asia Pacific Index се повиши с цели 1,6%, най-много за един месец, като показателите от Хонконг до Япония и Южна Корея са в зелено. Акциите в региона, свързани с чипове, бяха сред най-добре представилите се на фона на силата на американските съответствия, със силна прогноза за приходите от Texas Instruments, укрепваща доверието.

Също така във възход беше азиатските доставчици на Tesla, след като акциите на производителя на електроавтомобили се покачиха въпреки, че не оправда прогнозите си. Компанията подчерта напредъка в ИИ и каза, че ще ускори пускането на по-достъпни модели.

Очакванията нарастват за положителен набор от технологични печалби в Азия, тъй като регионът е изправен пред най-натоварената си седмица за корпоративните резултати.

Обръщайки се към валутите, южнокорейската доведе до печалби в региона.

Австралийският долар се повиши с половин процент спрямо значително по-слаб долар при продължаваща инфлация, която насочваше към траен местен ценови натиск и затвърди аргумента централната банка да поддържа лихвите на 12-годишен връх.

Йената остана на косъм от ключовото ниво от 155 за долара, като бивш високопоставен японски служител предупреди, че страната е на ръба на валутна интервенция.

Адриан Уонг, Bloomberg News, Хонконг.