Рекорден ръст на наемите в Лондон

Нирадж Ша, Bloomberg

17:30 | 3 април 2024
Преводач: Петя Кушева

Това ми харесва, корекция, а не срив. Това музика ли е за ушите на Bank of England или са все повече загрижени? Има ли още чувствителност около някои от данните?

Това е музика за ушите на Bank of England и успокоява много хора. Искаме един вид възстановяване от типа „Златокоска“. Все още има някои притеснения относно ръста на заплатите и дали инфлацията няма да се завърне по-късно. Като цяло е окуражаващо.

Последен въпрос откъде може да дойде или допълнителното предлагане, ако има такова. Има някои големи обещания от фискална страна при евентуално лейбъристко правителство и как ще изглежда допълнителното предлагане на пазара. Има ли изобщо значение за тези данни?

Това е по-дългосрочно. Но влияе това, че миналата седмица има предложение от Yorkshire Building Society за ипотеки с 1% депозит. Това може да помогне на някои от купувачите на първо жилище, които се затрудняват да съберат депозит.

Току-що нови данни показаха, че наемите в Лондон са достигнали рекордните над 2000 паунда. Това става за пръв път. Хората трудно могат да спестят за депозит. Това просто може да им помогне.