Пазари Азия, 27 февруари 2024

Ейдриън Вон, Bloomberg Хонконг.

12:37 | 27 февруари 2024
Преводач: Силвия Грозева

Акциите в Азия се търгуваха смесено в предпазлива сесия, докато инвеститорите чакат вълната от икономически данни и предстоящите изявления от Фед.

MSCI Asia Pacific все още върви към месечен ръст. В Япония акциите изтриха ранните ръстове и доходността по двугодишните облигации скочи до връх от 2011г. след по-силните от очакваните инфлационни данни, които насърчиха залозите, че централната банка ще приключи цикъла на отрицателни лихви в близките месеци.

Данните показват, че вероятността BoJ да излезе от негативната монетарна политика до април е на 81%, което е повишение от 78% в понеделник.

Йената се засили и се търгува на около 150 за долар.

Китайските акции като цяло са повишени, водени от технологичния сектор. Hang Seng Tech се повиши за пръв път от 3 сесии.

Континенталните ETF-и, обикновено купувани от държавните банкови фондове поскъпнаха, което подкрепи CSI300 и Shanghai Composite.

Но все още остава доста несигурност на пазара, където инвеститорите следят пътя на потенциалните намаления на Фед, вероятността за повече мерки за подкрепа от Китай и дали акциите са достатъчно привлекателно оценени, за да предизвикат нови ръстове.