Dassault: Бизнес авиацията не може да компенсира голямото търсене

Карлос Брана, изпълнителен вицепрезидент Dassault, граждански самолети

21:00 | 21 февруари 2024
Преводач: Силвия Грозева

Освен това виждаме, че клиентите май са по-скоро на пазара на джетове, които могат да летят най-далеч. Като имате предвид това, как Dassault може да се възползва от конкурентните си предимства? Било с времето за поддръжка или технологията?

Съвсем сте права. Въпросът в Азия е, че повечето хора в Азия искат да диверсифицират по света. Искат да стигнат до Европа, Африка и САЩ. Трябват им самолети, които могат да летят надалеч.

Например Falcon 6X лети на 5500 морски мили. Това е достатъчно, за да стигнете поне до Европа, Африка и т.н.

В момента разработваме нов самолет, който да може да прелети 7500 морски мили, който се нарича 10Х. Ще го доставяме от 2027г. Този самолет ще може да достигне всяка част от света.

За хора, които искат да летят толкова далеч, този самолет ще бъде перфектната платформа. Но във всеки случай повечето полети са в диапазона на 5500 мили. Затова смятаме, че този самолет тук е идеален за този регион и всички други по света.

Гражданската авиация полага усилия да увеличи полетите, поради предлагането. Забелязвате частните самолети да запълват празнината в отговор на търсенето?

Да. Макар че това е специална авиация. Няма да посрещне всеки на борда. Това означава, че хората, които летят с гражданската авиация и искат да преминат към бизнес авиацията, са изправени пред разходи и други неща.

Бизнес авиацията няма да компенсира всичко. Но поне хората, които са изключително активни и много взискателни по отношение на времето за пътуване и други, за тях бизнес авиацията е подходяща.