Изкуственият интелект повиши продажбите и на Broadcom

Райън Властелица, Bloomberg

16:00 | 2 юни 2023
Преводач: Силвия Грозева

Райън се включва сега с подробности. Като цяло тримесечието е доста солидно. Не забелязахме големи движения на акцията. Определено ще се говори за изкуствения интелект и колко е голяма конкуренцията в този сегмент.

Това е акция, чиито движения следват изкуствения интелект през годината. Не колкото Nvidia и Advanced Micro Devices, но чиповете, които Broadcom произвежда се използват за инфраструктурата на изкуствения интелект, която свързва компютрите и мрежовите устройства.

Така че хората я следяха и май беше най-силния им месец. Имаше големи очаквания какво ще кажат, какво търсене очакват. Изглежда резултатите и прогнозата бяха малко над очакванията, но май акцията не се раздвижи сериозно.

Но трябва да кажем, че акцията направи почти 30% рали само за 4 седмици. Някои може да кажат, че това е твърде дълъг период. Интересно ми е повече за типа чипове, които правят – тези суичове. Как се вписват те в изкуствения интелект? Всеки път като говорим за него и чиповете, всички гледат Nvidia. Има ли Broadcom пазар?

Те имат мрежови чипове, които правят за големите си клиенти. Имат суичове, които помагат за контрола на информацията между компютрите. Всичко това е част от инфраструктурата. Не е толкова драматично като видеопроцесорите на Nvidia, но определено е част от всичко. Въпреки че нямаха такъв експлозивен ръст както по-рано при Nvidia.