Google представи сгъваем телефон, част 1

Рик Остерло, старши вицепрезидент Устройства и услуги, Google

11:32 | 12 май 2023
Преводач: Силвия Грозева

Толкова много неща има, за които да говорим. Изкуственият интелект. Но всеки иска да ви питам за Pixel Fold. Да започнем с него. Защо направихте сгъваем телефон и таблет?

Благодаря за поканата. Много се вълнуваме от Pixel Fold, ей този тук. Това е чудесен продукт, който днес представихме.

Колко такива счупихте, преди да го направите?

Аз не ги чупя. Но екипът ни чупи много такива телефони.

Pixel Fold е чудесен нов, иновативен форм фактор, който е уникален за Android.

Android създаде се интегрира чудесно в този форм фактор, който позволява да имате компактен телефон, но и таблет. Това съчетание е прекрасно за мултитаскинг..

Защо? Кое предизвика това?

Ние решихме, че има огромна възможност в този сегмент. Хората в горния сегмент на пазара на смартфони наистина се интересуват от тази технология. Това е страхотна възможност Android да демонстрира лидерство.

Това ниша ли е в момента? Мисля, че е 1% от глобалния пазар на смартфони. Сгъваемите телефони.

Точно така. Наистина сега е малък, но открихме някои важни области, където трябва да има напредък и уловихме възможността при сгъваемите.

Например днес са твърде дебели. А това е най-тънкия ни продукт. Когато е отворен е наистина тънък, към 6 мм. Като се сгъне става 12 мм.

Съвсем малко е по-голям от обикновен смартфон. Това е голяма крачка напред.

Системата на камерите също трябваше да бъде подобрена. Ние свършихме страхотна работа като интегрирахме наистина последна дума техника при камерите и новия ни чип, G2, който ни позволява да захранваме цялото това преживяване.

Искам да говорим за обработката, но попитах зрителите ни какво искат да питам. Мнозина искат да знаят защо не сте представили по-достъпен евтин сгъваем телефон?

В момента има много нови технологии, които трудно се пускат на пазара с ниски разходи. Надявам се един ден да пуснем модел на по-ниски цени. В момента с допълнителния 7,6-инчов екран и цялата работа по скритите панти, е много трудно цената да падне в момента.

Но както всички технологии, в които съм участвал в разработката, това с времето също ще стане.