Британският регулатор предлага значителни промени в правилата за листване

Самюъл Етиен, Bloomberg

12:30 | 3 май 2023
Обновен: 15:44 | 3 май 2023
Преводач: Мария Попова

 

Британският регулатор предлага значителни промени в правилата за листване на борсата в опит Лондон да стане по-привлекателен като финансов център. Органът за контрол върху финансовата дейност променя категориите премиалното и стандартно листване и улеснява компаниите да имат два класа акции, нещо предпочитано от доста предприемачи. Текат консултации по промените, които ще премахнат задължителното гласуване на акционерите по въпроси като придобиванията. Днес, по късно ще разговаряме с Клеър Коул, която е директор „Пазари“ в FCA.

Двамата воюващи в Судан генерали постигнаха принципно съгласие за седем дневно примирие, което ще прекъсне двуседмичните сражения. Президентът на Южен Судан Салва Кийр посредничи за преустановяването на огъня, което ще влезе в сила в четвъртък докато двете страни се опитват да започнат мирни преговори. Няколкото предишни примирия не бяха спазени. ООН твърди, че в боевете са загинали поне 500 души, а стотици хиляди са напуснали домовете си.

Преди днешното решение на Фед, излязоха данни, че свободните работни места в САЩ намаляват повече от прогнозите за март, а съкращенията се скочили. Броят на свободните работни места намалява за трети пореден месец до 9,59 милиона спрямо почти 10 милиона през предходния месец. Съкращенията са на най-високото си равнище от декември 2020.