Стрелецът в училището имал подробна карта

Кристин Бърк, Bloomberg Дубай

09:00 | 28 март 2023
Обновен: 11:39 | 28 март 2023
Преводач: Силвия Грозева

Американската полиция каза, че заподозреният за стрелбата в училището е направил подробна карта на сградата, преди да убие шестима души, включително и три 9-годишни деца. Полицията застреля нападателя, 38-годишен бивш ученик, когото описа като трансджендър. След трагедията президентът Байдън отново призова Конгреса да забрани нападателните оръжия. Той каза, че въоръжените нападения разкъсват душата на нацията.

Американската Федерална корпорация за застраховане на депозитите започна разследване на поведението на ръководството на SVB и Signature Bank, за да разбере какво е довело до фалита им. Председателят на FDIC каза на изслушване, че директорите, висшите мениджъри и други служители ще бъдат подведени под отговорност.

Председателят на Barclays описа последните обвинения срещу бившия директор Джес Стейли за отношенията му с Джефри Епстийн като "сериозни и нови". Това са първите новини от банката по въпроса след като през ноември 2021г. Стейли напусна, когато американските регулатори откриха, че e имал връзки с финансиста-педофил. Стейли оспорва тези твърдения.